kulm
Studimi: 'Laterizimi i ganglioneve bazale në lloje të ndryshme të riluftësi

Organi më i rëndësishëm seksual me të vërtetë is truri. Kulmi ndodh pikërisht aty. Dhe këtu e kanë origjinën edhe dëshira edhe e kundërta e saj (ngopja/ neveria).

Dhjetra studime kanë gjetur prova të një cikli neurokimik që fillon në kulmin. Aktivizon sistemin e oksitocinës, opioidit, prolaktinës, serotoninës, imunologjisë dhe endokannabinoidit, si dhe ndryshimet në prodhimin dhe nivelet e receptorit të dopaminës.

Shumë prej këtyre ndërrimeve depresionojnë përkohësisht sistemet hipotalamike që rregullojnë dëshirën dhe rrjedhën autonome të gjakut. Disa gjithashtu pengojnë strukturat limbike që rregullojnë motivimin seksual. Të tjerët shërbejnë funksione ende pak të kuptuara. Të gjithë potencialisht mund të ndikojnë në gjendjen shpirtërore dhe perceptimin, dhe kështu të ndikojnë në përparësitë.

Tradicionalisht, ekspertët e mjekësisë seksuale e kanë quajtur pjesën pas orgazmës të ciklit një "periudhë rezistente". Sidoqoftë, hulumtimi i mbledhur këtu sugjeron që efektet mund të vazhdojnë me ditë, dhe ndoshta shumë më gjatë. "Periudha zjarrduruese" duket e papërshtatshme si një përshkrim për këtë cikël natyror.

Pak njerëz e kuptojnë burimin e ndonjë shqetësimi të përkohshëm, të përsëritur gjatë ciklit neurokimik që fillon në kulmin. Shpesh ata përgjigjen me një nxitje të fortë për të kapërcyer ajo Ata rritin dëshirën për të ndjekur lehtësimin dhe kënaqësinë e përkohshme të kulmit. Kjo ndjehet si një mënyrë për të vetë-mjekuar çdo shqetësim ose ankth - në një periudhë afatshkurtër. Lakmi e ngritur për orgazëm jo shumë kohë pasi kulmi quhet jozyrtarisht "ndjekësi".

Sot, studiuesit shpenzojnë përpjekje të mëdha duke hetuar ilaçet farmaceutike që mund të kapërcejnë artificialisht këtë cikël natyror. Droga mund detyrojë ngjallje duke manipuluar melanocortin, noradrenaline, oxytocin, vazopressin, dopamine, etj.

Cikli i rikuperimit natyror

Në mënyrë tipike, megjithatë, të dashuruarit thjesht i drejtohen stimulimit më intensiv kur duan të mposhtin këtë cikël natyror të rikuperimit. Stimujt erotikë, fantazia seksuale, dhimbja, rreziku, fetishët, lodrat seksuale, risitë, etj shpesh mund të riaktivizojnë përkohësisht sistemin e zgjimit. Dobësi është se përdorimi kronik ndonjëherë i tërheq dashamirët në ndjekjen e përshkallëzuar të stimulimit më të nxehtë. Kënaqësia rritet më e pakapshme (sepse ato janë duke mbivlerësuar mekanizmin delikate të shpërblimit në trurin e tyre).

Të marra së bashku, hulumtimi i mbledhur këtu sugjeron se zgjimi intensiv seksual (veçanërisht i tepërt) ka efekte të gjata në tru dhe trup. Në të vërtetë, zgjimi dhe kulmi kanë shumë të përbashkëta me ilaçet, duke folur neurokimikisht. Përfundimisht, mekanizmat e dëshirës seksuale në tru kthehen në homeostazë. Ndërkohë, këto efekte mund të ndikojnë negativisht në perceptimet, përparësitë, ndjenjat e mirëqenies, kënaqësinë dhe harmoninë e marrëdhënieve.

Synergy anashkalon pjesën më të madhe të pasojave neurokimike gjatë ciklit pas orgazmës. Kështu, hulumtimi i mbledhur këtu mbështet indirekt mençurinë e praktikës. Dashuria me sinergji mund të rrisë natyrshëm aftësinë tonë për të mbajtur dhe shijuar lidhjet tona, duke ndihmuar gjithashtu në luftimin e varësisë, stresit dhe depresionit.

Për lehtësi, ne kemi shpërndarë këtë koleksion të kërkimit në kategori të lirshme. Shpesh ka mbivendosje pasi disa studime matin më shumë se një element.

Së pari, disa lajme të mira

A Skuadra gjermano-daneze në fakt hetoi se çfarë ndodhi kur i vetëm meshkujt abstenuan nga pornografia, masturbimi dhe seksi (nëse dëshironin) për 3 javë. Pjesëmarrësit raportuan ulje të lodhjes mendore dhe fiziologjike, si dhe përfitime të tjera, më pak të theksuara si p.sh.

rritja [koha e zgjimit], aktiviteti, frymëzimi, vetëkontrolli dhe zvogëlimi i ndrojtjes. Pjesëmarrësit që abstenuan gjithashtu nga seksi treguan efekte edhe më të forta në uljen e lodhjes mendore dhe fiziologjike. Efektet e gjetura sugjerojnë potenciale energjike dhe përmirësimi të performancës në një grup jo-klinik të subjekteve meshkuj të vetëm. (theksi i dhënë)

Megjithatë, studiuesit nuk hetuan përfitimet e mundshme të Synergy (dashuri e kontrolluar me ose pa marrëdhënie).

__________________________

Një periudhë abstenimi nga masturbimi dhe pornografia çon në lodhje më të ulët dhe përfitime të tjera të ndryshme: Një studim sasior

dopamine    Efektet kulmore - Oksitocina Arousal (jo-dopamine)    Efektet pas klimës    Seksi dhe përdorimi i drogës përputhen    Mësimi seksual dhe plasticiteti i trurit