Struktura kimike e EndocannabinoidsEndokannabinoidet janë kimikate të trurit të ngjashme me përbërësin psikoaktiv THC (tetrahidrocannabinol) të marihuanës. Ato kanë pikën e tyre të nxehtë hedonike në bërthamën e akumulimit të bërthamës, dhe kjo mbivendoset në mënyrë anatomike me pikën e nxehtë të opiumit.

Njerëzor

Masturbimi në orgazëm Stimulon Lirimin e Endokannabinoid 2-Arachidonoylglycerol në Njerëz