Këto materiale burimore u shfaqën midis 1940 dhe 1960 er.

Explorers synergyPërtej njohurive njerëzore: Një konsideratë e pashpjegueshme në njeri dhe natyrë nga Rudolf von Urban, MD (1958)

Një mjek ofron pikëpamjet e tij mbi shkëmbimin elektromagnetik gjatë marrëdhënies seksuale dhe potencialin e tij.

Natyra, Burri dhe Gruaja nga Alan Watts (1958)

Mistiku i njohur Alan Watts ndan mendimet e tij mbi tantra.

Misteri i Seksit nga Charles Waldemar (1958)

Autori gjerman diskuton bërjen e bashkimit seksual një bashkim psikik.

Ese nga Aldous Huxley (1956)

Një diskutim mbi praktikën e seksit pa orgazëm në terma historikë.

Çështja Chanson (1950-1952)

Tregim magjepsës i një lëvizjeje moderne që promovon konceptin e Synergy në Francë dhe Belgjikë.

L'Étreinte Reservée: Témoignage des Époux nga Paul Chanson (1951)

Çiftet franceze dhe belge tregojnë përvojat e tyre me seksin në stilin Synergy në këtë libër francez.

Martesa e përsosur: Pse Seksi dhe Feja janë të Pandashme nga Samael Aun Weor (1950)

Autori kolumbian që themeloi Lëvizjen Gnostike moderne ndan sintezën e tij të mençurisë shpirtërore seksuale.

Art D'Aimer et Continence Conjugale nga Paul Chanson (1949)

[Në frëngjisht] Ky libër që promovon seksin në stilin Sinergji shkaktoi një bujë të tillë në Francë dhe Belgjikë, saqë Kisha Katolike e ndaloi botimin e tij.

Përsosmëria e seksit dhe lumturia martesore nga Rudolf von Urban, MD (1949)

Psikiatri frojdian shpjegon pse orgazma nuk është thelbësore për lumturinë seksuale dhe mund të jetë e dëmshme.

Mendimi dhe Fati: Të jesh shkencë e njeriut nga Harold Waldwin Percival (1946)

Një vështrim metafizik në gjendjen e njeriut dhe rolin e seksit.


Nëse nuk mund të gjeni atë që dëshironi, provoni për materiale para vitit 1940 1900 pas Krishtit - 1940 e.s.. Për artikujt pas vitit 1960 provoni 1960 pas Krishtit - 2000 e.s..