Mjeku J. William Lloyd's Metoda e Karezza by është një gur i çmuar: i shkurtër, elokuent, praktik dhe simpatik i çuditshëm (botuar në 1931). Ai me elokuencë mbron për karezza (një variacion i Dashuria me sinergji). Këtu është një i plotë, por i konsoliduar (dhe i kërkueshëm) PDF e librit, dhe këtu është një skanimi i librit origjinal. Lexuesit gjithashtu mund blej një Ebook.

Të ushqyerit e tjetrit

Lloyd këshillon dashnoren e Karezza të bëhet një "bateri" magnetike.

Ndërsa fitoni zakonin e dhënies së energjisë elektrike seksuale në bekim ndaj partnerit tuaj nga organet tuaja seksuale, duart, buzët, lëkura, sytë dhe zëri, do të merrni fuqinë për të kënaqur veten dhe saj pa një orgazmë. Së shpejti nuk do të mendoni për vetëkontroll, sepse nuk do keni dëshirë për orgazmën, as ajo.

Ai vë në dukje aftësinë e Karezzës (marrëdhënie e kontrolluar) për të ushqyer të dashuruarit. Ai raporton një ndjenjë:

të kënaqësisë së ëmbël, plotësisë së realizimit, paqes, shpesh një shkëlqimi fizik dhe magjepsjes mendore që zgjat me ditë, sikur të ishte marrë ndonjë stimulues eterik, ose më mirë ushqim.

…Në Karezza të suksesshme organet seksuale bëhen të qeta, të kënaqura, të demagnetizuara, po aq të përsosura sa nga orgazma, ndërsa pjesa tjetër e trupit të secilit partner shkëlqen me një vrull të mrekullueshëm dhe gëzim të ndërgjegjshëm…duke tentuar të rrezatojë të gjithë qenien me dashuri romantike; dhe gjithmonë me një ndjenjë të mëvonshme të pastërtisë dhe mirëqenies së shëndetit. Ne jemi më të lumtur dhe me humor si pas një vakt të plotë.

Jo vetëm që fokusimi në ushqimin e të dashurit tuaj ju largon nga kapja e uritur, por ky fokus vetëmohues gjithashtu duket se shkakton prodhimin e më shumë oxytocin, ndërsa me sa duket i anashkaloi ndjenjat e pangopura nga shumë dopamine. Hulumtimet kanë treguar se oksitocina në sasi ideale lidhet me përfitimet për shëndetin, paqen mendore dhe aftësinë për t'u lidhur më thellë.

Hangover eksitimi

Gjatë gjithë librit, Lloyd përshkruan hangoverin që mund të prodhojë orgazma. Këtu janë disa nga vëzhgimet e tij:

Është vera e seksit që i jep dashurisë magjinë dhe ëndrrat hyjnore. Kjo vërtetohet lehtësisht duke u dhënë të dashuruarve licencë të pakufizuar për të shprehur transportin e tyre. Sapo e kanë harxhuar verën e seksit me përqafime të pamatur – shpesh një orgazmë e vetme do ta çmagnetizojë përkohësisht mashkullin – edhe pse ata e duan njëri-tjetrin po njësoj, siç do të pohojnë me fort secili – tërheqja e parezistueshme dhe shkëlqimi dhe drithërimat magnetike janë zhdukur. , dhe ka një rënie të çuditshme në inteligjencën ose indiferencën e ftohtë, kritike, ose ndoshta mospëlqimin….

Të kesh përqafime të shpeshta orgazmale, siç bëjnë shumica e të dashuruarve të martuar, do të thotë të mbash verën në gotat seksuale të ulëta duke derdhur vazhdimisht, për të vrarë kështu çdo romancë dhe kënaqësi dhe në fund të vdesësh e të lodhësh vetë dashurinë.

…Është përvoja e zakonshme që ka një ndjenjë humbjeje, dobësie dhe iluzionesh të shpërndara, duke ndjekur shpejt ndjenjën e parë mirënjohëse të lehtësimit. Ka pasur një gëzim të çastit, por shumë i shkurtër dhe epileptik për të lënë shumë përshtypje në vetëdijen, dhe tani ai është zhdukur, duke mos lënë asnjë kujtim. Dritat janë fikur, muzika është ndalur.

Dobësia është shpesh aq e rëndë sa shkakton zbehje, dobësi, vertigo [marramendje], dispepsi [dispepsi], neveri, nervozizëm, turp, mospëlqim ose simptoma të tjera patologjike ose të padëshiruara. Kjo sidomos nga ana e burrit, por ndoshta deri diku edhe nga ana e gruas. Edhe nëse jo më, ka plogështi, indiferencë të papritur, dëshirë për të fjetur. Një batanije e lagur ka rënë, të paktën për kohën, në flakën e dashurisë. Romanca bie dhe zvarritet si një zog me krahë.

Neuroshkenca moderne sugjeron që këto simptoma mund të jenë rezultat i ndryshimeve të tilla fiziologjike si një rënie e mprehtë e niveleve të dopaminës (dëshira neurokimike) pas orgazmës, një rritje e prolaktinës (neurokimike e ngopjes seksuale) dhe një rënie në receptorët e testosteronit në qelizat nervore në tru. sistemi limbik.

Jo vetëm që Lloyd dyshoi për rolin jetik të gjëndrave endokrine në seksin dhe ngjalljen seksuale, ai preku gjithashtu biologjinë evolucionare të seksit.

Natyra kishte për qëllim [orgazmën] vetëm për përhapje dhe tërësinë e saj modus operandi është llogaritur për të kontrolluar dashurinë, për të mposhtur dashurinë dhe për ta kthyer dashurinë në indiferencë ose neveri. Në të kundërt, Karezza promovon monogaminë nga brenda. Ajo e bën martesën më të shijshme se miqësia, më romantike se të dashuruarit dhe mban një muaj mjalti të pafund dhe të kënaqshëm….

Asgjë tjetër e njohur nuk e bën rrugën e dashurisë së vërtetë të ecë aq e qetë sa Karezza.

Kulmi dhe detyrimi

Lloyd ishte i vetëdijshëm për lidhjen midis seksit orgazmatik dhe sjelljes së varësisë. Ai vëren se pasojat e orgazmës mund të prodhojnë një dëshirë për stimulues. Ai shton se, të kënaqesh shpesh me orgazmën si një kënaqësi e thjeshtë dhe kënaqësia krijon një ves.

Vera e seksit ndonjëherë mund të shkojë në kokë dhe të çojë në një preokupim me seksin që kufizohet me satiriazën ose nimfomaninë, ashtu si çdo pasion tjetër mund të bëhet një dehje emocionale.

Ai vëren se dashuria dhe emocionet e seksit janë të këndshme,

por nëse vazhdohet për një kohë të gjatë, rezultati i pashmangshëm është se nervat bëhen të pafuqishëm për të vlerësuar ose për t'u përgjigjur… dhe më në fund mund të përfundojnë duke devitalizuar vetë dashurinë dhe seksin.

Këtu ai përshkruan saktë mënyrën se si sillet dopamina në rrjedhën e çdo sjelljeje varësie. Një rritje intensive e niveleve të dopaminës pasohet nga uljet, duke krijuar një cikël të pakënaqshëm dhe në fund të fundit potencialisht problematik. Ai thekson se

Ata që praktikojnë Karezza janë më pak të prirur ndaj teprimit, sepse kursejnë humbjen e orgazmës. Në të kundërt, ata që nuk përdorin Karezza janë shumë më të prirur ndaj teprimit, dhe kjo zakonisht nga orgazmat shumë të shpeshta dhe intensive….

Vëzhgimi i tij vërtetohet nga Tekste seksuale kineze. Autorët e tyre të lashtë mësuan se orgazma, edhe pse shterron rezervat fizike, ka efekt të kundërt në dëshirën seksuale. “Pas një dështimi të menjëhershëm postkoital, ka një rikthim të shpejtë psikologjik dhe një intensifikim të interesit erotik [dhe ëndrrave të lagura]”. Zgjidhje? "Kur ching është plot, është i lirë nga mendimet epshore”. Karezza është një praktikë që ruan ching, ose energjia e forcës së jetës.

Lloyd shkon aq larg sa të teorisë se veprimi i tepërt i gjëndrave endokrine mund të çojë në çmenduri seksuale pas përdhunimit dhe xhelozisë patologjike.

Shëron dhe zbukuron

Si mjek, Lloyd dukej veçanërisht i intriguar nga përfitimet shëndetësore që pa tek të dashuruarit e Karezza. Kjo qasje ndaj të bërit dashuri i jep shkëlqim dhe energji pjesëve seksuale, dhe frymëzim si vera në shpirtin e partnerëve… pa shkaktuar një reagim [hangover]. Është një nga agjentët më të mirë për përfitimin dhe kurimin e dobësive dhe sëmundjeve të zakonshme seksuale, duke përfshirë uretritin [infeksionin e traktit urinar] dhe prostatitin [zgjerimin e gjëndrës së prostatës].

Veç kësaj, ai e dinte që të vepronte si magji në menstruacionet e dhimbshme. Lloyd gjithashtu përmend se Karezza vepron si një qetësues i jashtëzakonshëm nervor, madje shëron dhimbjen e kokës nervore. Dëshmitë anekdotike sugjerojnë se mund të përmirësojë gjumin dhe të lehtësojë depresionin dhe varësinë.

Lloyd këshillon drejtimin e rrymave të energjisë në çdo pjesë të sëmurë të partnerit me mendimin e ndërgjegjshëm të shërimit. Sipas Lloyd, Karezza rrit shëndetin e përgjithshëm fizik dhe energjinë mendore, ruan rininë dhe është një nga ushtrimet më të mira shëndetësore.

dashuri

Vetë Lloyd duket se ka qenë vetë një dashnor i Karezzës. Ai me siguri i kupton dhuratat e dashurisë. Karezza është zbukuruesja më e madhe sepse e rrit dhe e bën të durueshëm zemrën të dashurojë.

Fytyrat e atyre që e praktikojnë kanë tendencë të bëhen jashtëzakonisht të bukura…një dritë e qetë, e ëmbël në sy, një delikatesë dhe sqimë linjash, një shkëlqim dhe lojë tiparesh, një timbër i gëzuar në zë, që lëkund një magnetizëm të pashprehur… dhe e bën magjepsës edhe personalitetin më të thjeshtë.

Ai thekson rëndësinë e mbajtjes së fokusit të zemrës gjatë kësaj qasjeje ndaj të bërit dashuri. Karezza, Lloyd na siguron,

është e lehtë dhe e suksesshme vetëm në përpjesëtim me bollëkun e dashurisë së ndërsjellë – [dhe] e vështirë dhe e vështirë vetëm në përpjesëtim me atë që dashuria dominon thjesht dëshira për seks.

Lloyd gjithashtu trajton aspektet shpirtërore të kësaj praktike. Seksi thotë ai, është shumë afër shpirtit.

[Kënaq vetëm] kur bashkon shpirtrat, jo thjesht bashkon trupat për një emocion.

Në të vërtetë, ai këshillon që nëse do të rrisni kontrollin tuaj seksual,

mbajeni shpirtëroren në krye, mbizotëruese – dashuria është gjëja e parë, dhe vetëm një... e shpirtrave tuaj, fundi juaj i vërtetë.

A po lë të kuptohet se kjo njëshmëri e çmuar rikrijon androgjinën hyjnore? Raporti i plotë magnetik i Karezzës ndodh kur

dy shpirtra dhe trupa duken si një, që notojnë në një rrjedhë hyjnore në Parajsë….Ky është ideali dhe fundi i vërtetë i Karezzës. Më në fund do të hyni në një unitet të tillë saqë në përqafimin tuaj të plotë vështirë se mund ta dalloni veten dhe të lexoni mendimet e njëri-tjetrit. Do të ndjeni një unitet fizik sikur gjaku i saj të rridhte në venat tuaja, mishi i saj të ishte juaji. Sepse ky është Përqafimi i Përzierjes së Shpirtrave.

Nga faqja e titullit të Lloyd:

I dashuruari është artisti në kontakt

Karezza në formën e saj perfekte është martesa e natyrshme - ajo ngjitëse, e kënaqur

bashkimi i trupit dhe i shpirtit që dëshiron gjithmonë dashuria e vërtetë dhe në të cilin konsiston martesa ideale - dhe

me çdo përsëritje të aktit të dashuruarit rimartohen, uniteti i tyre ripërtërihet, thellohet, intensifikohet.